Durf te kiezen

  • Hoe haal je het beste uit je mensen?
  • Hoe kom je tot de beste ideeën voor verande­ringen?
  • Hoe verhoog je met gemak de mede­werkers­­tevreden­heid én mede­werkers­betrokkenheid?
  • Hoe haal je de kennis en infor­matie uit je organi­satie die je nodig hebt?
  • Hoe zorg je voor een breder draag­vlak voor ver­nieu­wingen en verande­ringen in je organisatie?
Durf te kiezen door Gijs Weenink

Iedereen wil verbeteren en veranderen, maar niemand wil verbeterd en veranderd worden. De oplossing is eenvoudig: debatteer!

Gijs Weenink heeft de afgelopen 28 jaar, in 2.000 organisaties, 2.500 Lagerhuisdebatten mogen leiden en daardoor diep en duidelijk inzicht gekregen in wat organisaties en medewerkers nodig hebben. En nog belangrijker: hoe je dat eenvoudig kunt organiseren.

Prioriteit in de boardroom

In het boek Durf te Kiezen laat Gijs zien dat we in Nederland een sluimerende leiderschapscrisis hebben en dat medewerkers smeken om visie en richting. De directie en het MT durven vaak geen duidelijke positie in te nemen en ploeteren al polderend verder. Ondertussen raken de medewerkers gefrustreerd en ongemotiveerd.

Wat is er nu eenvoudiger dan dat de directie of het MT samen met de medewerkers bepaalt wat nodig is en welke richting de organisatie uit moet? Grote leiders van succesvolle bedrijven als Jack Welch en Richard Branson doen niet anders.

Wat op de werkvloer leeft moet topprioriteit zijn in de boardroom. Want alle kennis en alle oplossingen zijn in voldoende mate aanwezig in de organisatie. De kunst is om die kennis en oplossingen naar boven te halen, transparant te maken en daarna te toetsen en te testen.

Samen met de medewerkers kom je tot de beste besluiten, het grootste draagvlak en de meeste motivatie tot verandering.

Bestel de boeken

Managementboek logo

De boeken zijn te vinden in de meeste boekwinkels, maar zijn ook direct te bestellen bij Managementboek.nl:

Durf te kiezen | Managementboek.nl
Never Waste a Good Crisis | Managementboek.nl

Top 5 managementboeken zomer 2018

Alex van der Hulst, Joris Kooiman en Wouter van Noort schreven in de NRC van 18-8-2018 een recensie voor de 5 beste zakenboeken van deze zomer, en Durf te Kiezen neemt een prominente plek in. Van der Hulst: "Verfrissende ideeën, prettig opgeschreven."

Uitgeverij Haystack reageert op Facebook: "Één van de vijf beste zakenboeken van deze zomer: ‘Durf te kiezen’ van Gijs Weenink. De andere vier zijn buitenlandse auteurs. Dat doet ons goed, als uitgever van origineel Nederlandstalige non-fictie!"

Lees het artikel op de site van NRC

Over de auteur

Auteur Gijs Weenink

Gijs Weenink is directeur van De DebatAcademie. Hij helpt organi­saties met het maken van keuzes en begeleidt hiervoor al meer dan 25 jaar lagerhuis­debatten in binnen- en buitenland.

Hij trainde meer dan 25.000 mensen in communicatie­vaardigheden en leidde meer dan 2.500 debatten met 250.000 mensen in heel Europa.

Recensies

Recensies en vermeldingen:

Een aantal ‘hear hear’-momenten. Ook een paar kritische noten richting mijzelf gekraakt. Aanrader voor iedereen die verder kijkt dan zijn werkneus lang is."
mr. H.G. van Poll - Lohuis op Linkedin
Het boek leest eenvoudig en plezierig, en weet zo de krachtige inhoud zeer overtuigend over te brengen - de essentie van een goed debat."
E. Rietveld op Managementboek.nl
Vraagt u zich wel eens af of uw organisatie niet vast zit in een karrenspoor? Gijs Weenink stelt gevoelige dilemma’s aan de orde waar veel werkgevers met een grote boog om heenlopen. Het bijzondere aan dit boek is ook dat hij van al die stellingen de voors en tegens belicht, precies zoals dat gebeurt in de debatten die hij leidt. ‘Durf te kiezen’ is in een vlotte stijl en in hapklare brokken geschreven. En daardoor ook interessant voor een breder publiek dan de directiekamer. Maar ‘Durf te kiezen’ is een absolute must voor elke werkgever of leidinggevende."
J. Budding op Managementboek.nl
Erg interessant boek. We zijn met het bedrijf waar ik in werk juist in overgangsfase en we zijn aan het onderzoeken in welke hoedanigheid we als managementteam door willen gaan. Ik steek praktische en goed gefundeerde tips op vanuit het boek. Dank!"
Pascal, ingezonden per mail
Stop met geestdodende vergaderingen, start het debat!
De redactie van Baaz.nl
Twee klassieke strategieën voor organisaties om vraagstukken op te lossen: een consultant inhuren of erover vergaderen. Er is nog een derde weg: debatteren. Het levert inzicht in voor- en tegenargumenten en laat zien hoeveel draagvlak er voor bepaalde keuzes is. (...) Het boek is prettig en met enige humor geschreven, duidelijk van opzet en bruikbaar voor eenieder die met organisatieontwikkeling te maken heeft."
Peter de Boer op bol.com
Dit is een heerlijk leesbaar boek met 21 vaak onverwachte reflectie momenten. Dit boek zet je aan het denken over de keuzes die je maakt of nog moet maken. Een heel nuttig en lekker geschreven boek. Mijn complimenten."
Frank Schurink, auteur van Gedoemanagement, op Managementboek.nl